Shfaqje/fshehje fjalët që duhet të dini

Astronaut: Njeriu, puna e të cilit është të fluturojë në hapësirë. Astronautët zakonisht janë shumë mire në matematikë dhë në shkencat ekzakte. Gjithashtu ato nuk kanë frikë nga fluturimet me raketa.

Graviteti: Tërheqja e një trupi nga një tjetër. Graviteti I jep peshë sendeve dhe shkakton që ata të bien në tokë nëqoftëse lëshohen.

Limfë: lëng që qarkullon në trupin tuaj dhe ndihmon për të luftuar infeksionet.

Magjepsës: Diçka magjepse, joshëse, që të tërheq

Shpeshtësia e lëngjeve dhe gazeve

Hapësira kozmike mund të jetë magjepsëse, por jeta në hapësire ju ndryshon pamjen dhe nuk duhet qëndruar larg banjës. Graviteti ndikon ujin dhe limfën, gazet të gjenden në trupin tonë. Limfa ndihmon trupat tonë të luftojnë kundër sëmundjeve si p.sh. të ftohurit, gripi, si edhe infeksione të tjera.

Fluid movement in body

Në Tokë lëngjet dhe gazet tërhiqen poshtë nga graviteti dhe levizja e muskujve tanë ndihmon ato të kthehen përsëri lart. Në hapësirë lëngjet e gazet grumbullohen rreth gjoksit dhe kokës, sepse ato nuk tërhiqen poshtë nga graviteti.

Pjesa e sipërme e trupit fryhet dhe ;astronautët marrin atë pamje që quhet "pamje e fryrë." Fluidet, pra, nuk lëvizin rreth trupit aq mire sa në Tokë, prandaj këto grumbullohen rreth trupit, duke e bërë atë të mendojë se mban shumë ujë. Kjo i bën astronautët të urinojnë shumë. Në hapësirë astronautët urinojnë më shumë dhe pijnë më pak. Kështu që ata mund të thahen shumë lehtë.

Shiko citmin

Ju mund të keni nevojë të redaktoni emrin e autorit për të përmbushur formatet e stilit, të cilat zakonisht janë "Mbiemri, emri i parë" subpage

Detaje bibliografike:

  • Artikull: Shpeshtësia e lëngjeve dhe gazeve
  • Autor: Amy Shira Teitel
  • Përkthyes: Eris Lasku
  • Botues: Arizona State University School of Life Sciences Ask A Biologist
  • Emri i internetit: ASU - Ask A Biologist
  • Data e publikuar: May 31, 2017
  • Data e qasjes: April 17, 2024
  • Faqja e internetit: https://askabiologist.asu.edu/shpesht%C3%ABsia-e-l%C3%ABngjeve-dhe-gazeve

APA Style

Amy Shira Teitel. (2017, May 31). Shpeshtësia e lëngjeve dhe gazeve, (Eris Lasku, Trans.). ASU - Ask A Biologist. Retrieved April 17, 2024 from https://askabiologist.asu.edu/shpesht%C3%ABsia-e-l%C3%ABngjeve-dhe-gazeve

American Psychological Association. For more info, see http://owl.english.purdue.edu/owl/resource/560/10/

Chicago Manual of Style

Amy Shira Teitel. "Shpeshtësia e lëngjeve dhe gazeve", Translated by Eris Lasku. ASU - Ask A Biologist. 31 May, 2017. https://askabiologist.asu.edu/shpesht%C3%ABsia-e-l%C3%ABngjeve-dhe-gazeve

MLA 2017 Style

Amy Shira Teitel. "Shpeshtësia e lëngjeve dhe gazeve", Trans. Eris Lasku. ASU - Ask A Biologist. 31 May 2017. ASU - Ask A Biologist, Web. 17 Apr 2024. https://askabiologist.asu.edu/shpesht%C3%ABsia-e-l%C3%ABngjeve-dhe-gazeve

Modern Language Association, 7th Ed. For more info, see http://owl.english.purdue.edu/owl/resource/747/08/
Në hapësirë është e lehte të dehidratohesh. Këtu në figure astronautët shfaqen me gota uji speciale.

Be Part of
Ask A Biologist

By volunteering, or simply sending us feedback on the site. Scientists, teachers, writers, illustrators, and translators are all important to the program. If you are interested in helping with the website we have a Volunteers page to get the process started.

Donate icon  Contribute

 

Share to Google Classroom